New Nexus bestaat 10 jaar!

10 jaar New Nexus!

Het was halverwege 2006, toen het bedrijf waar we werkten werd overgenomen door een grote ICT speler. Dat we daar niet zouden passen, wisten we meteen. Maar waar wilden we dan wel werken? Bij welk leuk bedrijf vind je interessant werk mét oog voor de mens? Dat vonden we niet. Alle goede bedrijven met de juiste instelling waren in die tijd overgenomen door één van de grote jongens. Het was blijkbaar tijd voor een nieuwe verbinding (Nexus betekent verbinding) en dus moesten we het zelf maar doen. Niet omdat we nu zo nodig ondernemertje wilden spelen, maar gewoon, omdat we bij een leuk bedrijf wilden werken. Zo werd New Nexus geboren.


En vandaag bestaat New Nexus alweer 10 jaar. Inmiddels werken we met 125 man/vrouw verdeeld over een vijftal bedrijven. We geloven in de kracht van celdeling; als bij ons een eenheid groter wordt dan 35 FTE, splitsen we de boel op via de inhoudelijke as. Hierdoor lukt het ons om de goede culturele eigenschappen van een klein bedrijf te combineren met de professionele werkwijze en uitstraling van een groot bedrijf. We hanteren het Rijnlandse model, waarbij continuïteit en het binden en boeien van medewerkers voorop staat. En dat zie je terug. Nauwelijks verloop en verzuim, een erg fijne sfeer en met elkaar zetten we prachtige resultaten neer.


Voor ons allemaal geldt dat we sociaal ondernemerschap hoog in het vaandel hebben. We vinden dat je goed voor jezelf moet zorgen, maar ook voor je directe en indirecte omgeving. Met elkaar verdelen we de helft van de winst over onderwerpen die we belangrijk vinden. Of dat sport, technische spielerij, goede doelen, extra opleidingen of duurzaamheid is; medewerkers kiezen zelf het onderwerp en het bedrag dat er aan besteed mag worden.


Dat klinkt niet alleen filantropisch, dat is het eigenlijk ook wel beetje. Op deze manier creëren we een bedrijf dat bij óns past en dat in staat is om verbinding te maken met haar medewerkers, klanten en omgeving. Dat is New Nexus.


Wij hebben elke dag een hoop lol in ons werk en we hebben fantastische collega’s om ons heen. We verheugen ons op de volgende 10 jaar.


Jan en Richard